TJ CHODOUŃ : FK HÝSKOV 2:5 (2:0)

25.03.2019 18:06

Sestava: Janda, Stejskal, Křestan, Fiala, Miler, Pošmurný, Michalovský, Popule, Dobrovodský, Choc, Sechovec P., Střídali: 46´ Veselý za Choce, Čermák za Sechovce. Branky : Fiala 3, Popule, Stejskal Komentář: K prvnímu jarnímu mistráku jsme zavítali do Chodouně a věděli jsme, že nás rozhodně nebude čekat procházka růžovým sadem. Přestože jsme začali aktivně a měli míč většinu času na kopačkách, tak proti domácím, kteří se soustředili hlavně na obranu, jsme se horko těžko prodírali k brance. Pěknou individuální akci předvedl z levé strany Sechovec, ale jeho střela na zadní tyč se jen těsně nevešla do branky. 

Ve chvíli, kdy jsme se začali dostávat do šancí, přišel ojedinělý brejk, kdy si naši obránci nerozuměli a domácí hráč, tváří v tvář Jandovi, uklidil míč k levé tyči. Hnali jsme se za vyrovnáním a jak střela Michalovského, tak hlavička Stejskala z blízka, si to určitě zasloužily. Jenže místo vyrovnání přišla prakticky totožná akce soupeře a bylo to o 2 góly. Těsně před přestávkou se v čisté šanci ocitl také Miler, ale neuspěl, a tak jsme do kabiny šli s mankem. 
Do druhého poločasu jsme nastoupili s cílem co nejdříve dát kontaktní branku. Prvních 10 minut se neslo v podobném duchu jako první poločas, my se tlačili do útoku a soupeř spoléhal na brejky, které byly nebezpečné hlavně po pravé straně. Vše se začalo měnit k lepšímu ve chvíli, kdy jsme přeskupili sestavu a na hrot útoku se přesunul stoper Fiala. Ten okamžitě začal zaměstnávat obranu domácích a záloha měla více prostoru na kombinaci. Naši hvězdnou 15-ti minutovku načal odvážným průnikem podél brankové čáry Pošmurný, míč se dostal až k Populemu a ten ho poslal do sítě. Od té chvíle bylo na hřišti pouze jedno mužstvo a na branku domácích se valil jeden útok za druhým. 3x se prosadil Fiala, kdy zvláště průniky Křesťana zleva a Populeho zprava odsoudili domácí do role statistů. Krásnou střelou zpoza šestnáctky rozvlnil síť Stejskal a nikdo již nepochyboval, kdo si odveze 3 body. Musím hráče pochválit, protože přesto, že to ještě na začátku druhé půle s námi nevypadalo moc dobře a domácí hýřili sebevědomím, tak věřili, že jsou schopni díky kvalitě na naší straně zápas otočit a to se jim také povedlo.
Zpět