Fk Hýskov : Fk Rudná 4:2 ( 3:1)

16.10.2017 20:18

Sestava: Dreksler, Sechovec, Cihelka, Lukeš R., Novák, Křestan, Matějka, Lukeš D., Fiala, Štastný, Peclinovský. Střídali: 74´ Bastl za Lukeše R., Petráš za Peclinovkýho. Branky: Peclinovský 2, Matějka, Novák. 150 Diváků. Komentář: Se svolením trenéra Fk Rudná. PRODIET I.B třída - skupina E, 8.kolo

FK Hýskov - FK Rudná 4:2 (3:1)
Po domácím vítězství nad Chlumcem zajížděl náš tým v sobotu 14. 10. 2017 do Hýskova. Soupeř hrál loni skupinu A a skončil třetí. I letos se tomuto týmu daří lépe než nám a je průběžně třetí. Opět musím spustit obehranou písničku a tou je skládání sestavy. K zápasu jsme nakonec vyrazili alespoň ve 13 hráčích a už jsme se sešli i v horších sestavách, ale výpadky hráčů Samka, Zachaře, Hartiga, Stökla byly velkým oslabením. Do zápasu jsme šli s tím, že nemáme co ztratit a zkusíme to domácím co nejvíce znepříjemnit, pokud možno aktivní hrou.
Úvod nám vyšel úžasně. Již ve 4. minutě uniká po pravém křídle Roman Wrobel a prostřeluje domácího brankáře, 0:1! Do desáté minuty zaskočené domácí hráče do ničeho nepouštíme a míč máme trochu častěji. Teprve pak se domácí hráči rozehrávají a z jejich zvýšené aktivity přichází vyrovnání. Běžela 12. minuta, když nám po naší pravé straně unikl domácí útočník a jeho přízemní přihrávku zakončuje dobíhající Petr Bahenský, bohužel do vlastní branky, 1:1! Tento gól nás nesráží a dokonce se rýsuje šance na to, vzít si vedení zpět. Opět unikl Wrobel, ale svým centrem, který měl být určitě přízemní, bohužel nenachází zcela volného, našeho nového hráče Romana Pokorného. Od této chvíle si už dává domácí obrana na naše křídla větší pozor a my se do nějaké další šance nedostáváme. Naopak nám dělá svoji rychlostí a pohybem velké problémy domácí křídelní hráč Roman Lukeš. Ve 24. minutě pramení z narůstajícího tlaku domácích hráčů další gól. Poprvé v zápase se prosazuje domácí útočník Jan Peclinovský, který prostřeluje našeho brankáře, 2:1! Tento gól už se naší hře a psychice podepisuje. Domácí tým je od této chvíle jasně lepší, kontroluje pozičně hru, a když už nás nechává hrát, tak jen před své vápno. Ještě jeden únik vychází Wrobelovi a jeho centr by tentokrát možná i na kopačku Pokorného mířil, to by ho však nesměl domácí obránce lehce tečovat nataženou rukou (ve svém vápně). Bohužel ani jeden rozhodčí tuto teč neviděl! Ve 36. minutě je o osudu utkání rozhodnuto definitivně. Ke svému typickému úniku se dostal R. Lukeš a jeho střílenou přihrávku doráží na zadní tyči svým druhým gólem Peclinovský, 3:1! Pak lapil obrovskou šanci Honza Soukup a zachoval nám ještě nějakou naději. Těsně před přestávkou přichází naše velká šance na kontaktní gól. Po hezké akci zakončuje ve vápně volný Milan Bialek, ale volí razantní střelu, kterou zcela míjí domácí branku! 
Namotivovat mužstvo do druhého poločasu je za dané situace složité, protože hned tři hráči hlásí zdravotní problémy, na lavičce je jen jeden zcela zdravý hráč (Michal Martínek) a jsme si vědomi toho, že do šancí nás domácí tým moc nepouštěl. Druhý poločas se vyvíjí podle předpokládaného scénáře. Hodně se bojuje uprostřed hřiště, do šancí se nedostává ani jeden tým. Držení míče ve druhé půli bych viděl minimálně 50/50, ale domácí hrají pozorně a využívají rychlosti Lukeše pro rychlý přechod do útoku. V 68. minutě musím již opravdu vystřídat Milana Kotouče, protože bolest zad mu znemožňuje další pohyb. I tak toho Milan ten den odbojoval mnoho! Do útoku se tak vysouvá z pozice stopera Míra Miller. V 73. minutě si zabíhá za naši obranu zase R. Lukeš a přesně nachází přihrávkou pod sebe, nohu Michala Nováka, který se z podobné pozice nemůže mýlit, 4:1! Krátce po tomto gólu opouští hřiště domácí R. Lukeš, který hrál do té doby výborně! Toto střídání a třígólový náskok nás trochu pouštějí do hry. Jsme teď častěji u branky domácích, ale jedna z mála šancí přichází až v podobě VPK, kterým ovšem Miller branku překopává. V 84. minutě přichází přeci jen náš druhý gól. To právě Míra Miller vyslal kolmici středem na Marka Kauckého a ten zakončil s přehledem, 4:2! Zápas se už dohrává jen z povinnosti a končí tímto výsledkem. 
Domácí tým vyhrál zaslouženě, výsledek je spravedlivý, protože my své šance nedokážeme využít, naopak domácí dokázali být hodně produktivní a po gólu na 3:1 už utkání kontrolovali. I tak cítím malinko hořkost, protože při ideální sestavě se mi zdál soupeř, ten den hratelný. Přes porážku děkuji zúčastněným hráčům za přístup a věřím, že si z utkání vezmeme nějaká ponaučení do dalších bojů.

Sestava: Soukup, Krejčí, Zmeškal (K), Miller, Bahenský, Kaucký, Bialek, Rott, Wrobel, Pokorný (78. Martínek), Kotouč M. (68. Kotouč D.)

Nejlepší hráči utkání z mého pohledu: R. Lukeš, Matějka, Šťastný - Wrobel, Kotouč M., Kaucký

Napsal, Petr Vraštil

Přílohy

Zpět