5.Turnaj starší přípravka hřiště Cembrit

16.10.2017 20:16

Sestava: Sestava: Staněk (GK), Benedykt, Krumphanzl, Peroutka (C), Holovský, David, Kaloš, Kvapil, Střeska a Krištofovič.

 

K poslednímu turnaji sezony jsme nastupovali s pokorou a malinkatou změnou v sestavě, branku hájil navrátilec do sestavy Jirka Staněk. Poupravili jsme rozestavení a snažili se hrát systém 2-2-1, kde se úlohy napadajícího útočníka zhostil Matěj, který svým elánem a energií dostával soupeře pod tlak. Vše co jsme si takhle naplánovali, tak nám v prvním zápase s SKD-B vycházelo. Nadějné skóre 0:0 v poločase ukázalo, že dovedeme držet s ostatními krok. Bohužel v druhé půli jsme hned na začátku propadli a dostali dva rychlé góly, kdy se první střela soupeře odrazila od tyče do brány a druhý gól padnul po ruce soupeře, kdy si takto soupeřův hráč odrazil míč před sebe a zakončil mimo dosah našeho golmana. Kluci to nevzdali a snažili se zvrátit výsledek na svou stranu, avšak výsledkem našeho tlaku byly pouze další 2 branky z rychlých protiútoků. Soupeř nás předčil pouze v efektivitě. Herně jsme si zápas užili, ale naše útočné akce končily buď slabou střelou, nebo skvělým zákrokem soupeřova brankáře. Výsledek  Hýskov – Králův Dvůr B 0:4

 

Další utkání nám vůbec nevyšlo, celek Králova Dvora A byl nad naše síly, fotbalově vyspělejší hráči kombinačně procházeli skrze naše hráče jako nůž máslem a výsledkem byl debakl 12:0. Již po poločase jsme rezignovali na výsledek a poctivě střídali co mělo ruce a nohy, tak aby si všichni osahali hru s lepším soupeřem. Jeden důležitý poznatek jsme si však utkání vzali, týmová hra je vždy lepší než sebelepší individuální akce a to je to, na čem musíme zapracovat. Soupeř nebyl individuálně o tolik lepší jak ukazuje výsledek, ale přihrával si a tak polovina gólů v naší síti byly dorážky do prázdné branky, kdy nás soupeř prostě ,,rozebral“ . Králův Dvůr A  - Hýskov 12:0.

 

V třetím utkání nás čekal celek domácích. Začali jsme aktivně a dokonce jsme vedli po individuální akci, kdy Peroutka zakončil průnik do soupeřovy obrany střelou levačkou k tyči. Rána to sice nebyla nic moc, ale pomohl nám mokrý trávník a míč proklouzl pod gólmanem do branky. Soupeř na to zareagoval, přestal střídat  menší hráče a výsledek na sebe nedal dlouho čekat. Kapitán Cembritu si z naší obrany udělal trhací kalendář a výsledek 1:7 v náš neprospěch byl na světě. Gólů mohlo být v naší síti i víc, ale Robocop Jirka Staněk v bráně čaroval a s nasazením vlastního zdraví ( kdy jednu ránu dokonce vyrazil hlavičkou a druhou vypružil prsy) přiváděl hráče soupeře k zoufalství. Cembrit - Hýskov 7:1

 

Konec dobrý všechno dobré – takto bychom asi mohli zhodnotit poslední utkání sezony. Celek Zdice B se v tomto ujal vedení 1:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že by se zápas měl vyvíjet jinak než výhrou soupeře. Jenže … soupeř kousek za půlkou fauloval a to byla naše chvíle. Peroutka si postavil míč a bombou do šibenice vyrovnal – 1:1. Kluci ožili, jako kdyby do nich pustili tisíc voltů a najednou jich bylo plné hřiště. Všichni do jednoho makali na 100% a vidina dobrého výsledku nás hnala za hranice našich sil. Pak to přišlo, tečovaná střela nás srazila do kolen. Veškeré úsilí jsme tedy vrhli alespoň na vyrovnání, ale jediným výsledkem našeho tlaku byla opět branka v naší síti  - 1:3 a 40 vteřin do konce zápasu. Byli jsme tak blízko a tak krutě to skončilo.  Zdice B – Hýskov 3:1 . 

 

Hodnocení celého průběhu turnaje:

 

I přes nepříznivé výsledky je vidět, jak moc kluky fotbal baví. Individuálně za ostatními nezaostáváme, potíže nám činí kombinační hra a s tím spojené přecházení přes soupeře za pomocí přihrávky. Velkým příslibem byly výkony nových hráčů, kteří věkově spadají leckdy do mladší přípravky, nebo i pod ní. Kluci ukázali, že je nepoloží nějaký ten obdržený gól a dovednou táhnout za jeden provaz. Ukázalo se, že můžeme hrát vyrovnaně s každým a pokud se zlepšíme v týmové hře tak budeme víc než vyvrovnaným soupeřem i celků jako je Králův Dvůr.  Za kluky musíme poděkovat rodičům co nám přijeli fandit a taky paní Floriánové za výbornou pizzu.

Trenér Martin Peroutka

 

 

 

 

 

 

Zpět